Fuskar på eget lopp

Damtennisens världsetta Serena Williams välgörenhetsorganisation vid namn Serena Williams Fund anordnade nyligen ett välgörenhetslopp om fem kilometer men Serena som själv deltog i loppet sprang endast två – för de sista tre kilometrarna fuskade hon och tog en taxi istället.

taxi taxiskyltAtt idrotta för välgörenhet i syfte att samla in pengar till ett specifikt ändamål är något vi tidigare skrivit om under rubriken ”Jorden runt på 1000 dagar” där vi berättat om hur 23 åriga Fredrika Ek från Sundsvall just ska cykla 4000 mil för att samla in pengar till förmån för organisationen Actionaid. En organisation vilken har liknande syfte som tennisstjärnan Serena Williams organisation som nyligen stod som värd för ett välgörenhetslopp i Miami, USA. Skillnaden är dock att Williams, till skillnad från Fredrika Ek, inte drar sig för fusk. Det stod klart när hon under sitt eget lopp fångats på bild när hon avviker från loppet efter två kilometer och istället hoppar in i en taxi som sedan tog henne direkt till mållinjen – en fräck kupp med tanke på hur hennes lopp lockat hela 3 000 välgörare som ställde upp i loppet, och alla utom Serena tog sig i mål till fots.

Spekulationerna drog igång fort

Så fort bilderna på Serena hoppandes in i en taxi omgiven av sitt team drog spekulationerna igång om varför hon valt att bryta loppet. Och precis som man skriver i Expressen är det ingen hemlighet att Serena Williams under året som gått kämpat med en hel del skador, något hon själv också tar upp i ett klipp på sin officiella Facebook. Där säger hon bland annat att hon haft besvär med både armbåge, hjärta och knä, något som också stod klart i oktober då hon faktiskt meddelade hur hon på grund av sina skador valt att ta ett tävlingsuppehåll för resterande delen av året. Hon passar också på att även erkänna sitt taxifusk och säger samtidigt att hon vid nästa års lopp kommer springa hela loppet – men vi får väl se…